5 sfaturi: cum să-ți alegi îmbrăcămintea postoperatorie

Ai de gând să faci o operație plasastică? Știați că purtarea compresiei este o parte cheie a îngrijirii postoperatorii? Alegerea îmbrăcămintei potrivite de compresie poate ajuta la obținerea rezultatelor finale și la accelerarea procesului de vindecare.

Iată 5 sfaturi despre cum să alegi îmbrăcămintea potrivită.

  1. O îmbrăcăminte de compresie ar trebui să fie realizată din materiale certificate. Îmbrăcămintea de compresie este un dispozitiv medical. Acestea asigură compresia necesară pe toată durata recuperării după intervenția chirurgicală plastică. Zonele afectate tind sa fie foarte sensibile și se recomandă folosirea articolelor de îmbracaminte compresive de calitate. Un certificat important este OEKO-TEX, care garantează absența substanțelor nocive, precum latexul.
  2. Veți fi mai sensibil la durere după operație. La câteva zile după operație, corpul dumneavoastră este mai sensibil la orice denivelare a îmbrăcămintei postoperatorii. De aceea, în mod ideal ai avea nevoie de o îmbrăcăminte cu aspect plat, care să nu permită nicio presiune asupra țesutului și să asigure senzația de confort. Aveți grijă, deoarece unele articole de îmbrăcăminte postoperatorii pot provoca vânătăi în zona fermoarului.
  3. Compresia vă poate ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile. Mulți chirurgi recomandă purtarea compresiei până la 6-8 săptămâni după operație. Terapia de compresie ajută pielea să se agațe înapoi de țesutul operat și o face mai puțin predispusă la denivelări. S-ar putea să dureze puțin să te obișnuiești cu cât de strânsă se simte compresia, dar dacă ai îmbrăcămintea și dimensiunea corectă, în curând se va simți ca a doua ta piele.
  4. Permeabilitatea materialului este crucială. După cum am menționat, va trebui să purtați îmbrăcămintea de compresie în mod constant timp de cel puțin 6-8 săptămâni după procedură. În acest moment, permeabilitatea materialului este foarte importantă. Îmbrăcămintea este capabilă să scurgă toată umezeala și să mențină un microclimat stabil.
  5. O singură îmbrăcăminte de compresie nu este suficientă. Majoritatea chirurgilor vă vor recomanda purtarea îmbrăcămintei compresive 24 de ore, 7 zile pe săptămână, pe toată perioada de recuperare. Din motive de igienă, este convenabil să aveți două sau mai multe piese de îmbrăcăminte postoperatorie. Așa poți purta una în timp ce speli una.