Cum cureti verighete acasa?

Realitatea este ca verighetele noastre, fie ca vorbim de verighete de aur sau de argint, sunt supuse unor actiuni diferite zi de zi, datorita faptului ca le purtam pe deget zi dupa zi. Chiar si simpla actiunea de a spala vasele poate avea un impact asupra verighetei, datorita detergentului de vase care poate afecta stralucirea verighetei sau poate incetosa stralucirea unui diamant.

Pastrarea verighetei curata nu implica doar pastrarea stralucirii

Este bine sa ne asiguram de faptul ca verigheta este la fel de curata ca in ziua in care am cumparat-o, si acest lucru nu este foarte greu de obtinut. Expertii recomanda curatarea verighetelor la fiecare doua saptamani, pentru a obtine rezultatele cele mai bune. Exista multe modele de verighete, si fiecare necesita o atentie specifica.

Este bine sa eviti folosirea chimicalelor puternice atunci cand doresti sa cureti verighete, chemicale precum: inalbitori, clorina sau acetona. Trebuie evitate si produsele comerciale pentru curatarea aurului sau a argintului, pe cat posibil. Nu trebuie sa investesti bani in produce super scumpe pentru a aduce la viata din nou stralucirea verighetei, sapunul si apa calduta fiind de ajuns pentru o curatare eficienta.

Sfaturi utile pentru curatarea verighetei

Umble un pahar mic cu apa calduta si combin-o cu putin detergent de vase, apoi baga verigheta in pahar si las-o acolo timp de 15 minute. Acest lucru va facilita indepartarea murdariei, si este eficient fie ca vorbim de verighete ieftine sau verighete ceva mai scumpe. O data ce au trecut cele 15 minute, scoate verigheta din pahar si clateste-o tot cu apa calduta.

Daca vrei sa obtii o curatare mai profunda, dar totusi naturala, expertii recomanda imbaierea verighetei in otet alb pentru aproximativ 5 minute. Daca verigheta are si o piatra pretioasa, si observati semne de murdarie sau un reziduu pe aceasta, luati o periuta de dinti cu peria moale si frecati usor in jurul pietrei, asigurandu-te ca acoperi bine partea de sus a pietrei, de unde vine si stralucirea.

Uscati verigheta folosing o carpa moale din bumbac, evitand folosirea prosoapelor de hartie pentru ca acestea pot zgaria suprafata verighetei. Dupa ce ati uscat produsul, asezati-l pe o suprafata uscata si lasati-l sa se usuce bine timp de 15-30 de minute inainte de a pune inapoi pe deget.

Curatarea profesionista

Desi cu siguranta iti poti mentine inelul curat in mod regulat chiar din confortul propiului camin, expertii recomanda sa-l duci cel putin o data pe an la un bijutier profesionist, pentru o curatare cu ultrasunete. Acest tip de curatare este mult mai profunda si va face ca verigheta sau inelul de logodna sa arate ca nou.

Exista intotdeauna si optiunea cumpararii unei masini de curatat bijuterii cu ultrasunete, asa cum sugereaza unii specialisti, pentru ca va ajuta sa economisiti bani de termen lung. Asadar, fie ca vorbim de verighete de aur, verighete de argint, inel de logodna, sau alte tipuri de bijuterii, aceste sfaturi va pot ajuta sa le mentineti vie stralucirea si sa le prelungiti durata de viata considerabil, fara a fi nevoiti sa cheltuiti foarte multi buni.