Produse tradiționale drept cadou

Sunt potrivite produsele tradiționale pentru a fi înmânate drep cadou? Specialiștii, dar și etica în ceea ce privește cadourile, ne comunică faptul că da, este etic să oferim străinilor cadouri tradionale românești, cum ar fi cozonacul cu nucă, țuica, pălinca sau orice alteceva făcut în casă. Pentru că aceste elemente și produse țin de tradiție, dar, până la urmă, ne și definesc!

Țuica a ajuns să fie foarte apreciată chiar și în afară. Cum credeți voi că a ajuns aceasta să fie cunoscută? Cel mai relevant răspuns la această întrebare ar putea fi oferit de premisa care spune fie că străinii au gustat țuică în România, fie că aceștia au primit-o cadou. De la un prieten apropiat român, bineînțeles. Sau, mai există și posibilitatea care îi vizează pe străini achiziționând produse precum țuica de la diferitele târguri tradiționale.

În esență, însă, este total corespunzător să dai drept cadou o sticlă de țuică, mai ales dacă aceasta este făcută de tine sau de către bunicii tăi la țară. Chiar și cei care nu sunt din zona Ardealului, încearcă să înlocuiască țuica și pălinca din Ardeal cu țuică București, pălincă București sau țuică Prahova. Pentru că în acest fel sunt în contact cu ceea ce înseamnă tradițional românesc.

Ba mai mult decât atât, după cum poate ați făcut și voi sau ați observat, chiar și la nunți, la final, se dă câte o sticluță de țuică sau de pălincă, fie ea din diferite fructe sau pălincă de piersici. Țuica își va păstra mereu popularitatea și renumele, indiferent de motivul despre care vorbim sau despre perioada în care o aducem în discuție.

Atât pentru români, cât și pentru persoanele din afara țării, aceasta este un adevărat deliciu. Mai ales la masă. La fel și cum pălinca piersici.

Și că tot veni vorba despre pălincă, trebuie să nu uiți că aceasta, deși de origine nu provine din România, este reprezentativă pentru țara noastră. Ba mai mult, se poate obține din diferite fructe. Pălinca nu poate fi doar din prune, ci ea poate avea la bază atât piersici și mere, cât și alte combinații de fructe puse împreună la fermentat.

Pentru o persoană din afară, țuica și pălinca vor fi cadoul potivit, mai ales dacă acea persoană a avut prilejul de a degusta țuică și pălincă înainte. Să nu mai vorbim despre impactul și respectul pe care îl arăți față de cineva, mai ales la nuntă, când dăruiești alături de o prăjitură sau tort din (bucataria traditionala romaneasca), și o sticluță de țuică sau pălincă.